Hem Läsa Lyssna Uppleva  Priser Nyheter Kontakt
 Co.

Renovering av Östergård Nyheter från tidigare år Nyheter - fördjupning Galleri Ryggåkrastugan - för uthyrning

Logotyp

1200px-Union_flag_1606_(Kings_Colors).svg1.pngFlag_of_Sweden_(3-2).svg1.pngNyheter 2017

banner

IMG_7504.JPG

Ett av sommarens större uppdrag var att ta fram ett underlag för resataurering av de gamla ångbåtshamnarna i Breanäs och Immeln.

Båda hamnarna är byggda av huggen sten och i relativt gott skick, men vissa partier behöver åtgärdas.

Bilden är från Immelns hamn.

banner

Nu har sommarens öppna guidningar genomförts, tyvärr med rejäla inslag av regn.... Så är livet. Vädret är en av de saker vi inte kan råda över. Vi hoppas på bättre guideväder nästa år och önskar alla välkomna då.

Ni vet väl om att man kan boka privat guidning, för släktträffen eller jubileet eller bara för att det är intressant! Många av våra guidningar i Simontorp finns också som "vandra på egen hand" och både Simontorps guidningar och Sporrakulla finns nedladdningsbara via www.historyonsite.se.

banner

Nu är det boksläpp för den sjunde delen i Simontorps skriftserie - Sporrakulla - en kulturhistorisk gård i 1600-tals-miljö. I samband med årets första drop-in-guidning håller vi också boksläpp. Guidningen är på lördagen den 20 maj på just Sporrakulla. Guidningen startar 10.00 vid Sporrakulla gård.

Norra Skåne har idag, 17 maj 2017, ett reportage om vår guidning på Sporrakulla och om den nya guideboken. Länk till Norra Skånes reportage.

banner

Sporrakulla.JPGNu har vår guidning av Östra Göinges kulturhistoriska gård Sporrakulla blivit digital. På vår digitala försäljningssajt www.historyonsite.se finns nu möjlighet att ladda ner en guidning av Sporrakulla. Guidningen finns att ladda ner både på svenska och engelska. På svenska finns också ägarlängden med information om både ägare och brukare genom århundraden bakåt.

De digitala guidningarna fokuserar på gårdens och dess invånares historia, som mat och örter som odlades för att ge mat och medicin till gårdens invånare.

Länk till svenska guidningen: Sporrakulla - kulturhistorisk guidning i 1600-tals-miljö
Länk till engelska gudiningen: Experience 17-century Sweden at the farm Sporrakulla

banner

Måndagen den 6:e mars medverkar Anders Blidberg på Östra Göinges företagsträff som sker i samverkan med Svenskt Näringsliv. Anders ska medverka och berätta om destinationsutvecklingen för turistföretagare i SkåneNordost.

banner

Tisdagen den 21 februari höll Anders Blidberg ett föredragsom var öppet för allmänheten i Hässleholms stadsbibliotek. Ämnet var "Mickel Göing i dikt och verklighet".

Anders berättade om sin bok Kongens Hövitsman - en biografi om Mickel Pedersen Gyding och gjorde en jämförelse med fiktionens Mickel Göing i Carl August Cederborgs roman från 1921. Läs gärna mer om Mickel här.

banner

Historyonsite.pngDen 31 januari publicerade vi vår nya hemsida, www.historyonsite.se, som kommer att finnas parallellt med denna. Den nya sajten fokuserar på digital försäljning av dokument och guidningar. Som en start finns våra egenvandringar i Simontorp att ladda ner till telefon eller dator. Ex v skogsguidningen i Simontorp . Det är då dokument med karta och information som man kan använda för att gå i våra marker (utmed stigar som är markerade med stolpar i olika färger).

Senare kommer guidningar på andra språk (framför allt engelska) och även filmade guidningar som kan laddas ner. Men vi tar ett steg i taget.

banner

Tisdagen den 21 februari kommer Anders Blidberg att föreläsa i Hässleholms stadsbibliotek, klockan 19.00. Kvällen kommer att handla om boken "Kongens Hövitsman - en biografi om Mickel Pedersen Gyding" och Anders gör en jämförelse med fiktionens Mickel Göing i Carl August Cederborgs roman från 1921.

banner

Tidigare års nyheter finns länkar till nedan.

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

Hem