Välkommen!

Vi erbjuder historiska upplevelser i ett format som passar dig! 

* * *

Böcker, skriftserier och artiklar!

Anders Blidberg har gett ut ett flertal böcker, som "Sista striden om Skåne" (utgiven 2018), "Kampen om riket" (2013) och "Kongens Höfvitsman - En biografi om Mickel Pedersen Gyding" (2009).

Ibland skriver vi tillsammans, framför allt artiklar och bloggar. Några publikationer i form av Simontorps skriftserie är också utgivna under eget förlag. Här utmärker sig "När slöjorna föll - Afghanistans stora chans", "Ett rums historia - Berättelsen om Lillstu" samt några av våra guideböcker som "Sporrakulla - Kulturhistorisk gård i 1600-talsmiljö" och "Skeingeborg" som finns utgiven på både svenska, engelska och tyska.

Samtliga finns att köpa i bokhandeln.

Föredrag och Guidningar!

Vi berättar gärna om spännnade människoöden och intressanta händelser. I samband med bokutgivningar har vi föredrag som på ett lättsamt sätt tar upp innehållet. Vi tar även fram skräddarsydda föredrag på beställning. 

Vi guidar turistgrupper, skolklasser och privatpersoner på spännande historiska platser runt om i Göinge både på svenska och engelska. Turerna skräddarsys efter gruppen.

Vård- och underhållsplaner!

Vi skriver vård- och underhållsplaner för stenmurar. Gärdsgårdar av sten har ett starkt rättsligt skydd med hänsyn till bland annat biologi och kulturarv. Med en vård-och underhållsplan för stenmurarna får ni en klar uppfattning om vad som är lämpligt, möjligt och lagligt att göra för att underhålla och restaurera era stenmurar på bästa sätt.